СЕРВИЗ НА БАТЕРИИ
     Що е батерия за лаптоп
     Диагностика на батерия
     Цени за регенерация
СЕРВИЗ НА ЛАПТОПИ
     Диагностика на лаптоп
     Що е Ребоулинг
     Всички наши услуги
ВТОРА УПОТРЕБА
     Употребявани лаптопи
     Части за лаптопи
 
 
 Всички наши услуги
Фирма ТОРИН КОМПЮТЪРС извършва ТОТАЛЕН РЕМОНТ НА ЛАПТОПИ на всички производители! За подробна информация относно всички видове повреди в съвременните лаптопи, както и всички сервизни услуги, които фирма ТОРИН КОМПЮТЪРС предлага, моля заповядайте на нашия специалиризиран сервизен сайт WWW.TORIN.BG.
Ето някои от основните дейности и услуги, които ние предлагаме:
  БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ БЪРЗОДЕЙСТВИЕТО НА ЛАПТОПA ВИ
Ако лаптопa Ви се струва бавен или изпълнява определени задачи по-бавно от преди, тогава се нуждаете от нашите съвети, за да се увеличи или поне възвърне неговото бързодействие. За тази цел трябва да ни посетите с лаптопа си и да ни разкажете за вашите забележки. След 1-2 часа ще получите нашите съвети, които разбира се са напълно БЕЗПЛАТНИ и се надаваме да ви помогнат. След това може да се погрижим това да се случи.
  БЕЗПЛАТНА ДИАГНОСТИКА НА ЛАПТОП
Ако вашият лаптоп не се включва, не работи захранването му, не се зарежда батерията, няма образ или имате други проблеми, то той се нуждае от диагностика. Има много причини, които могат да изкарат вашия лаптоп извън строя и в такива случаи за да се определи проблема се извършва БЕЗПЛАТНА ДИАГНОСТИКА НА ЛАПТОПА, която трябва да се проведе в нашия сервиз. След това ще ви насочим към проблема на лаптопа ви, какво евентуално го е предизвикало, какви са възможностите да го отремонтираме и колко би струвало ако успеем. Ако ви устройва цената ще започнем да го работим и вярваме, че ще го отремонтираме. А ако не ви устройва цената тогава не дължите нищо, защото първоначалната диагностика е БЕЗПЛАТНА.
  ПРОФИЛАКТИКА НА ЛАПТОП
Причина за постоянно загряващ лаптоп може да бъде както висока температура на работа на лаптопа така и нестабилната работа на цялата система. Абсолютно всички лаптопи трябва да се подлагат на профилактика всяка година, а някои дори на всеки 6 месеца. Дори и да работите в чиста стая, лаптопа акумулира прах като магнит и вентилатора и радиатора се запълват с нечистотии, което води до повишаване на температурата на лаптопа. Това е една от основните причини за нестабилна работа на лаптопа.
Пълна профилактика на лаптоп, което включва:
- почистване на вентилатора на лаптопа;
- смяна на смазката на въртящите елементи в охладителната система (ако се налага);
- почистване и/или измиване на радиатора на охладителната система;
- Проверка на ефективността на топлоотвеждащите тръби;
- смяна на термопастата, която служи за контакт на процесора и основните чипсети;
- окончателно тестване на лаптопа след профилактиката.
  ПОДМЯНА НА КАБЕЛ НА АДАПТОР
Подмяна на кабел на захранващ адаптор. Подменя се, когато следствие на системно усукване и огъване кабелът е прекъснат. Честа причина за прекъсване на кабела е наличието на домашни любимци, които го прегризват.
  ПОДМЯНА НА ЗАХРАНВАЩ ЖАК НА ЛАПТОП
Подмяна или ремонт на захранващ жак на дънна платка. Този жак се използва най-често. Средностатистическия потребител включва и изключва захранването 3-4 пъти на ден. Стандартният жак е недостатъчно надежден и в много случай при неправилна употреба се разбива. Използването на неоригинален захранващ блок също може да доведе до необходимостта от смяна на жака поради механически повреди и лош контакт.
  ПОДМЯНА НА USB, HDMI, АУДИО И ДРУГИ ЖАКОВЕ
Тези жакове, особено тези на USB портовете, се използват много често. При продължителното им използване или при употреба на устройства с дефектен куплунг, тези жакове се повреждат механично и се налага тяхната подмяна.
  ПОДМЯНА ИЛИ РЕМОНТ НА ПОДСВЕТКА (ИНВЕРТОР)
Подмяна на подсветка (инвертор) за управление светенето на лампата на LCD матрицата.
  СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР НА ЛАПТОП
Смяна на вентилатора на лаптопа. Подменя се, когато или не работи изобщо или лагера му се е разбил, издава неприятен шум и няма необходимата охладителна мощ.
  ПОДМЯНА НА ЛАМПА НА МАТРИЦА
Подмяна на неработеща лампа на LCD матрица. Извършва се при повреждане (спира да свети или свети в червено) на лампата в LCD дисплея, която го осветява.
  РЕМОНТ НА ЗАХРАНВАЩИ ВЕРИГИ НА ДЪННИ ПЛАТКИ НА ЛАПТОПИ
Ремонт на захранващите вериги на дънни платки за лаптопи, които включват Standby вериги, Charger на батерии, захранване на процесори и други. Една част от лаптопите, които са заляти с течности също попадат в тази категория.
  ДОЗАПОЯВАНЕ НА ОТПОЕНИ BGA ЧИПОВЕ
Дозапояването на чипсетите на дънните платки е най-обикновената процедура, която предлагаме при отпоени BGA чипсети поради прегряване. При нея се разчита на еднаквостта на топченцата под самия чип и липстата на прекъснати падове и писти под него. Процедурата представлява дозапояване на чипа с професионална машина с компютърно управление и инфрачервен източник на топлина. Поради по-ниската цена тази прецедура е приложима поради финансова невъзможност на някои клиенти да си позволят следващите две много по-надеждни процедури.
  РЕБОУЛИНГ (RE-BALLING) НА BGA ЧИПОВЕ
Това е най-често извършваната процедура. Тя включва първо сваляне на прегрелия чипсет (най-честo видеочипа или северния мост), отстраняване на старите му топченца, поставяне на нови топченца съдържащи олово. След това дънната платка се почиства от старите топченца (вижте как става това в раздела с проблемите), преглежда се под електронен микроскоп за видимо скъсани писти, ако има такива те се възстановяват. Най-накрая чипсета се запоява отново на дънната платка.
  ПОДМЯНА НА ЧИПСЕТ С НОВ (СЕВЕРЕН МОСТ, ЮЖЕН МОСТ И ВИДЕОЧИП)
Подмяната на южен мост, северен мост и видеоконтролер може да се наложи или да бъде предпочетен като вид ремонт от нашите клиенти.
В случаите, когато говорим за отпояване на чипсетите на северния мост или видеоконтролера, нашите клиенти могат да изберат подмяната вместо ремонта да бъде извършен с чипа, който е на дънната платка. Ако имаме случай на фазови разлики при включване на телевизор, външни тонколони и др. тогава подмяната може да се окаже задължителна, защото чипа на дънната платка е тотално дефектирал.
 
 

Copyright © 2008-2021 www.SmartBattery.eu, IE10, Chrome, FF, Opera and Safari съвместим